Кардинал Курт Кох ознайомився з будівництвом Патріаршого центру УГКЦ
  • Птн, 07/06/2013 - 12:25

7 червня Патріарший центр УГКЦ у Києві відвідав кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн. Гостя супроводжував Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні. Презентували кардиналу Коху головний храм усіх греко-католиків Блаженніший Святослав та владика Йосиф Мілян, голова наглядової ради будівництва Патріаршого центру УГКЦ.

 

Глава УГКЦ розповів гостю з Ватикану про історію та сучасність Патріаршого собору УГКЦ у Києві, про заплановане на 17-18 серпня його освячення.

 

Високий достойник Апостольської столиці був вражений побаченим та побажав вірним УГКЦ якнайшвидше завершити будівництво і мистецьке оздоблення цієї святині.

 

Як було повідомлено, 7 червня 2013 року в Інституті святого Томи Аквінського від 18.00 до 19.30 за адресою: вул. Якіра, 13, м. Київ, відбудеться круглий стіл, головним доповідачем якого буде кардинал Курт Кох. На заході також виступлять: Глава УГКЦ Святослав Шевчук, Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, митрополит Антоній (Паканич), Керуючий справами УПЦ (МП), архиєпископ Петро Геркулян (Мальчук), Ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні.

 

Крім того, кардинал Курт Кох відвідає Львів, де зустрінеться з викладачами та студентами УКУ та побуває у Свято-Успенській Унівській лаврі. 10 червня президент Папської ради сприяння єдності християн відвідає Ужгород та Мукачево.

 

 

Департамент інформації УГКЦ