Кардинал Леонардо Сандрі: Патріарх Йосип Сліпий дав Вселенській Церкві новий імпульс для пізнання Східних Католицьких Церков
  • Срд, 12/07/2017 - 18:13

Такі постаті як Патріарх Йосип Сліпий допомогли Вселенській Католицькій Церкві пізнати Східні Католицькі Церкви. Разом з ним народився новий імпульс до відродження і зростання Української Греко-Католицької Церкви. Таку думку висловив кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков під час спілкування з журналістами у студії «Живого ТБ» 12 липня 2017 року.

Кардинал розповів, що познайомився з Патріархом Йосипом, коли ще був молодим. «Святий Папа Іван ХХІІІ представив тоді всій Церкві як великого героя віри. І як такий він був усіма визнаний. Він був героїчною постаттю, перед якою ми всі схиляємо наші голови», – наголосив високий гість.

І ви, Східні католики, разом з наслідниками Патріарха Йосипа кардиналом Мирославом Іваном (Любачівським), кардиналом Любомиром (Гузаром) даєте свідчення віри через переслідування і пролиття крові. «І це дало новий імпульс для Вселенської Католицької Церкви для пізнання і поглиблення розвитку Східних Католицьких Церков. Тому бачу Йосипа Сліпого як того, який в новому періоді християнства ніс світло, цінності і свідчення через проповідь слова і проповідь життя», – додав кардинал Леонардо Сандрі.

Як повідомлялося, в Україні з пастирським візитом з 11 по 16 липня перебуватиме кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков. Його візит є жестом любові Папи Франциска до Української Греко-Католицької Церкви.

Сьогодні, у свято верховних апостолів Петра і Павла, Посланець Святішого Отця помолився разом з Отцем і Главою УГКЦ Блаженніший Святославом та вірними в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового, де мав проповідь, а також помолився у крипті Собору, де спочиває світлої пам’яті Блаженніщий Любомир (Гузар).

Сьогодні ж префект Східних Церков вирушить до Харкова.