Кардинал Леонардо Сандрі прибув до Києва
  • Втр, 11/07/2017 - 18:32

Кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, прибув до Києва з пастирським візитом.

Цей візит кардинала, який триватиме з 11 по 17 липня 2017 року, є жестом любові Папи Франциска до Української Греко-Католицької Церкви. У програмі візиту заплановано низку подій у Києві, Харкові, Краматорську, Слов’янську, Івано-Франківську, Зарваниці та Львові.

У коментарі для «Живого ТБ» високий гість відзначив, що для нього є надзвичайною радістю повернутися до України. «Це мій вже третій візит. Один з візитів я мав з св. Іваном Павлом ІІ у 2001 році… Зараз радо приїхав в Україну з метою вшанувати Пресвяту Богородицю Зарваницьку і передати Їй усе шанування, любов і повагу, яку має Церква в Римі до Неї і до всього Українського народу», – розповів кардинал.

«Привіз і хочу передати, – наголосив префект, – Отцю і Главі Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Святославу, усім митрополитам і єпископам УГКЦ та всьому Божому люду найщиріші вітання, молитву і благословення від Святішого Отця Папи Франциска». 

Високий гість пригадав, що вперше приїхав до України, коли вона була в своєму розвитку християнського і духовного життя. «Сьогоднішній візит пов'язаний з сумними подіями, які переживає Український народ. І саме тому я приїхав з посланням і побажанням миру і добробуту цій країні, яка є величезною надією для цілого світу», – сказав кардинал Леонардо Сандрі.

В аеропорту «Бориспіль» кардинала Леонардо Сандрі зустрічали Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав та Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

Уже сьогодні посланець Папи Франциска помолиться біля пам’ятного хреста Героям Небесної сотні на вулиці Інститутській та відвідає музей Голодомору