Кардинал Леонардо Сандрі відвідав Івано-Франківськ
  • Нед, 16/07/2017 - 10:48

15 липня Івано-Франківськ мав можливість приймати у себе високоповажного гостя - префекта Конгрегації Східних Церков кардинала Леонардо Сандрі.

Відвідини кардиналом нашого міста були здійснені в рамках пастирського візиту до України, як вияву любові Папи Франциска до УГКЦ. 

Префекта Конгрегації Східних Церков кардинала Леонардо Сандрі, Блаженнішого Святослава, Апостольського нунція в Україні Клаудіо Гуджеротті зустрів в аеропорту Івано-Франківська Митрополит Володимир (Війтишин) разом із представниками Архиєпархіальної курії. Опісля гостям було представлено Католицьку школу-гімназію святого Василія Великого. Згодом високоповажних гостей зустріли наймолодші мешканці міста Івано-Франківська в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового. 

За час свого перебування в обласному центрі представник Папи Франциска відвідав також Івано-Франківське архиєпархіальне управління, духовну семінарію, навчальний корпус архиєпархії та Лікувально-діагностичний центр святого Луки.

"Я насправді щиро вдячний Митрополиту Володимиру за такий приємний подарунок, що маю нагоду побувати в серці архиєпархії - архикатедральному соборі, а також і в самій зіниці ока митрополії - духовній семінарії", - звернувся до всіх присутніх Леонардо Сандрі. 

Стосовно того, як вірні архиєпархії сприйняли візит кардинала, владика Володимир зізнався, що люди були задоволені та вдячні. «Наша архиєпархія завжди з великою радістю приймає в себе таких високодостойних гостей, а ваше перебування з нами відчувають також усі вірні», - поділився архиєрей.

На завершення візиту Архиєпископ і Митрополит Володимир подякував кардиналу за його присутність між нами, як видимого знаку любові Папи Франциска до Івано-Франківської архиєпархії та УГКЦ в цілому.

Після свого перебування в Івано-Франківську кардинал Леонардо Сандрі візьме участь у заходах та  богослужіннях в рамках Всеукраїнської прощі у Зарваниці.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ