Кардинал Маркс відмовляється очолювати єпископат Німеччини
  • Срд, 12/02/2020 - 15:31

Кардинал Рейнхард Маркс відмовляється від посади глави німецького єпископату. У листі до німецьких єпископів він написав, що під час запланованої на початок березня пленарної сесії  він не подаватиме своєї кандидатури на другий термін.

Кардинал Маркс написав, що  “вже впродовж певного часу він впевнений у цьому”. Він сказав: “Наприкінці ймовірної другої каденції мені виповниться 72 роки, і тоді буде близьким до завершення моє служіння архиєпископа Мюнхена і Фрайзинга. Гадаю, зараз має настати черга молодого покоління.” Глава єпископату Німеччини додав, що було б добре, якби “на цій посаді частіше відбувалися зміни”. “Я був дуже щасливий, що міг служити главою Конференції Єпископату Німеччини”, – написав 66-річний кардинал і процитував Книгу Проповідника: “Усьому час-пора”.

Кардинал Маркс зазначив, що він і надалі активно працюватиме у конференції єпископату і особливо братиме участь у Синодальній Дорозі, яка, на його думку, розпочалася добре. Водночас він хотів би заново посилити свою присутність у своїй архиєпархії Мюнхена і Фрайзинга, де цього року заплановані серйозні структурні реформи. Вибір нового очільника німецького єпископату запланований на час пленарного засідання, що відбуватиметься у Майнці з 2 по 5 березня.