Кардинал Маркс вважає, що Церква має благословляти одностатеві пари
  • Пон, 05/02/2018 - 11:33

Глава Єпископської конференції Німеччини нещодавно зазначив, що, на його думку, священики мають мати дозвіл у окремих випадках уділяти благословення одностатевим парам.

Кардинал Рейнхард Маркс, глава Німецького єпископату, сказав, що рішення щодо цього має прийматись «священиком на основі окремого випадку, в індивідуальному порядку під душпастирським наглядом».

Як інформує Catholic Herald, в інтерв’ю для баварського державного радіо з нагоди 10-ої річниці перебування його на посаді архиєпископа Мюнхену і Фрайзингу, 3 лютого він зазначив: «Тут йдеться про душпастирську опіку в окремих випадках, і це стосується також і інших сфер, які ми не можемо регулювати, де ми не маємо встановлених правил» (дияконських свячень для жінок, благословення гомосексуальних союзів чи укинення обов’язкового целібату).

Минулого місяця єпископ Франц-Йозеф Боде, віце-президент Німецької єпископської конференції, закликав до дебатів на тему чи повинні католицькі священики благословляти одностатеві союзи.

Він сказав: «Ми повинні запитати себе як ми зустрічаємо тих, хто формує такі відносини і також є задіяний в життя Церкви, як ми супроводжуємо їх в душпастирському і літургійному плані».

Минулої осені в Німеччині було проведено перші гомосексуальні весілля, після того, як в червні парламент проголосував за те, щоб дозволити одностатеві шлюби.