Кардинал Мартіно: не бачу нічого поганого в dubia чотирьох кардиналів
  • Пон, 19/12/2016 - 10:04

Минулого тижня кардинал Ренато Раффаеле Мартіно дав інтерв’ю італійському виданню «La Fede Quotidiana». В ньому колишнього главу Папської Ради справедливість і мир запитали про його ставлення до dubia, поданих чотирма кардиналами.

«Я не бачу тут нічого поганого», – відповів кардинал Мартіно. – «В межах доктрини цілком правомірно звертатись до папи і висловлювати думку, а з його боку було б справедливо відповісти».

Щодо питання про Причастя для розлучених і поновно одружених, кардинал Мартіно підтвердив традиційне вчення Католицької Церкви про подружжя, кажучи: «Ні, доктрину не змінили і її неможливо змінити. Таїнство Подружжя – нерозривне». Він також додав, що «підхід до розгляду кожного окремого випадку, згаданий в Amoris Laetitia, може привести до сумнівних інтерпретацій», повідомляє onepeterfive.com.

В цьому ж інтерв’ю італійський кардинал чітко зазначає, що, з огляду на незмінне вчення Католицької Церкви, як співжиття, так і другий цивільний шлюб після розлучення, є однаковими в тому плані, що вони обидва є «неврегульованими» відносинами, а не Таїнством.