Кардинал Марту: Церква не приховує жодних фатімських таємниць
  • Чтв, 16/07/2020 - 16:40

Кардинал Антоніу Марту сказав, що Церква вже не приховує жодних таємниць, пов’язаних із об’явленням Марії трьом португальським пастушкам.

У зв’язку зі 103-ю річницею липневого об’явлення Матері Божої у Фатімі 1917 р., що відзначається в санктуарії у Фатімі, єрарх нагадав, що остання з трьох фатімських таємниць була розкрита за життя Папи Івана Павла ІІ.

Ординарій єпархії Лейрія-Фатіма вказав, що об’явлення у Фатімі, окрім трьох таємниць, також несуть «марійну обіцянку надії та довіри». – Марія сказала там: «На закінчення затріумфує любов Милосердного Бога», – нагадав кардинал Марту, пояснюючи, що фатімські таємниці стосувалися також бачення пекла, відданості Непорочному Серцю Марії, а також переслідування Церкви та замаху на «єпископа у білому».

У понеділок в санктуарії Матері Божої Вервиці у Фатімі з’явилася перша з часу спалаху епідемії коронавірусу закордонна група паломників. Вона прибула з Італії.

У середині березня ректорат санктуарію у Фатімі оголосив про закриття цього місця культу через епідемію Covid -19. Служби за участю вірних відновили 30 травня. Однак досі через високий ризик зараження паломники зобов’язані дотримуватися соціальної дистанції та використовувати захисні маски.