Кардинал: ми всі повинні бути провідниками спокою
  • Срд, 01/05/2013 - 14:17

 «Серце, яке навернулося до Бога, в любові шукає шляхи забезпечення благополуччя для світу людей і природи». Ці слова кардинала Пітера Тарксона наводить 30 квітня на своїх сторінка «L'Osservatore Romano». Голова Папської Ради "Iustitia et Pax" виступив на закінчення засідання Папської академії соціальних наук, що відбувалася 26-27 квітня в Римі. Темою форуму було "Державне управління мінливим світом: проблеми та шляхи до свободи, законності, солідарності та матеріальної допомоги". Він відбувся під час святкування 50-річчя енцикліки Івана XXIII "Pacem in Terris".

За словами учасників заходу, документ, написаний в умовах загострення холодної війни у зв'язку з Карибською кризою, не втрачає своєї актуальності сьогодні й залишається одним з найважливіших документів Святого Престолу про проблеми миру на землі.

Кардинал Тарксон нагадав, що мир –  це не тільки відсутність війни, але «спокій порядку». Саме до нього повинно прагнути кожне серце, яке йде за Христом. "Молитва ангелів під час народження Христа вчить нас, що завдання творення миру належить усім людям доброї волі. Тому  кожен з нас може бути  провідником спокою, інструментом добра", – сказав єрарх.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va