Кардинал Мюллер: Бенедикт XVI був розчарований моїм звільненням
  • Чтв, 20/07/2017 - 17:37

Кардинал Герхард Мюллер розповів, що Папа-емерит Бенедикт XVI був «розчарований» тим, що його перебування на позиції глави Конгрегації доктрини віри не продовжили. Про це він говорив в інтерв’ю для Deutsche Presse-Agentur.

Папа Бенедикт призначив кардинала Мюллера префектом Конгрегації доктрини віри в 2012 році. Сам Папа-емерит очолював цю дикастерію з 1981 по 2005 рік. У Ватикані вважається, що роль глави цієї Конгрегації полягає в тому, щоб «поширювати здорову доктрину і захищати ті пункти християнської традиції, які є під загрозою через нові та неприйнятні доктрини», інформує Catholic Herald.

Впродовж останніх 50 років було прийнято, що префект КДВ продовжував виконувати свої обов’язки аж до моменту, коли захоче звільнитись чи досягне пенсійного віку. Однак Папа Франциск замінив кардинала Герхарда Мюллера після завершення 5-річного терміну на Архиєпископа Люїса Ладарія.

Два тижні тому кардинал Мюллер зазначив, що його звільнення було раптовим, йому оголосили про це на короткій зустрічі. Папа Франциск «не пояснив причини», - зазначив 69-річний кардинал. - «Так само, як він не пояснив причини звільнення ще трьох високо компетентних членів Конгрегації кілька місяців тому».