Кардинал Мюллер: богослів'я є для того, щоб євангелізувати
  • Срд, 05/11/2014 - 10:36

Мусимо завжди пам'ятати, що як Церква, так і богослів'я є для того, щоб євангелізувати, а не задовольнятися досягненнями, напрацьованими за робочим столом, – сказав кардинал Герхард Мюллер у Католицькому університеті Америки.

Кардинал прочитав там лекцію: «Donum Veritatis: Внесок Конгрегації Доктрини Віри у розвиток богослів’я».

Префект ватиканської дикастерії наголосив, що богослови не можуть обмежуватися інтелектуальним з’ясуванням істини, але повинні євангелізувати з любов'ю, щоб Євангеліє зберегло свою свіжість.

Поглиблення Божої істини має бути результатом служіння Церкві, здійсненим з любов’ю. Кардинал Мюллер сказав, що вчення Церкви допомагає вірянам цілковито покладатися на Бога, дає їм можливість сповідувати справжню віру, свобідно від помилок, незалежно від часу і обставин.

У цьому сенсі Учительство не є чимось нав'язаним Церкві ззовні, але безпосередньо випливає з християнського вчення та істини. Більш ніж зв'язує, воно звільняє Церкву, щоб краще виконувала служіння.

Той, хто сам не віддався істині, не зможете ділитися свободою, яку дає істина, – сказав префект Конгрегації Доктрини Віри.