Кардинал Мюллер: Церква розуміє стать краще від гендерної ідеології
  • Птн, 23/06/2017 - 11:36

Ісус чітко і не залишаючи жодних сумнівів установив нерозривність подружжя. А ми повинні це звіщати, підтверджувати і пояснювати нашим вірним – зазначив кардинал Герхард Мюллер.

Він сказав, що Церква повинна допомагати людям, які перебувають у важкій подружній ситуації, але в цьому не можна обмежуватись до суто прагматичних роздумів, у відповідності до духа цього світу, але слід робити це відповідно до Святого Духа, сакраментальними засобами, дотримуючись канонічних умов прийняття Причастя, до яких належать каяття, визнання гріхів і постанова поправи. Префект Конгрегації науки віри говорив про це в інтерв’ю для американського видання «National Catholic Register».

Як інформує польська редакція Радіо Ватикану, кардинал Мюллер зауважив, що християнин повинен завжди розпізнавати що є добрим, а що – поганим в даній епосі. Прикладом для наслідування є отці Церкви, котрі відкидали негативні наслідки міфології греків і римлян, але водночас приймали усе, що було добре і правдиве у філософії Платона і Аристотеля, а також в моральній філософії стоїків.

Таким самим чином сьогодні Церква відкидає гендерну ідеологію, бо вона сама краще розуміє чим є гендер, статевість людини. Кардинал Мюллер нагадує, що чоловік і жінка є рівними, але водночас різними. Це уможливлює їх любов і створює умови, в який вони можуть ростити дітей. «Сім’я дає суспільству пророче свідчення того, що діти не є перешкодою для самореалізації. Навпаки, діти для світу є знаком любові, яку Бог помістив у наших серцях, тої любові, яка підтримує в існуванні усіляке створіння», - додав префект ватиканської дикастерії.

В контексті реформ, що зараз відбуваються у Ватикані, кардинала Мюллера запитали, чи конгрегація, яку він очолює, повинна знову стати найважливішою дикастерією Римської Курії. Він сказав, що ця конгрегація є найважливішим інструментом магістеріуму Папи, оскільки Ісус призначив Петра і його наступників основним джерелом і фундаментом єдності усієї Церкви. «Визнання св. Петра: «Ти – Месія, Син Бога живого», є у центрі віри Церкви. Мир і суспільна справедливість у світі не належать до суті її місії, але є тільки її позитивними наслідками. Ми свою довіру більше покладаємо в католицькій вірі, аніж в дипломатії і політиці», - додав кардинал Мюллер.