Кардинал Мюллер – член Найвищого Трибуналу Апостольської Сигнатури
  • Срд, 23/06/2021 - 19:35

Папа Франциск поповнив багато посад у Найвищому Трибуналі Апостольської Сигнатури. Як оголосили 22 червня у Ватикані, новими членами стали кардинали: Джозеф Вільям Тобін (Ньюарк), Джеймс Майкл Гарві з базиліки св. Павла за мурами, Герхард Людвіг Мюллер, колишній префект Конгрегації доктрини віри, та Маріо Грех, генеральний секретар Синоду єпископів. Час їхньої каденції становить п’ять років.

До цього найвищого судового органу Католицької Церкви Папа також призначив кількох єпископів. Серед них – апостольський адміністратор греко-католицької єпархії в Кошице, Словаччина, Архиєпископ Циріл Васіль, єпископ Егідіо Міраголі з італійської єпархії Мондови та два допоміжні єпископи з Німеччини: Крістоф Гегге з Мюнстера та Домінік Мейєр з Падерборна.

Найвищий Трибунал Апостольської Сигнатури є найвищим судовим органом Католицької Церкви. Кардинали, архиєпископи та єпископи, що входять до його складу, виконують судові функції. Префект Трибуналу підпорядковується безпосередньо Папі. Тепер префектом Найвищого Трибуналу Апостольської Сигнатури є французький кардинал Домінік Мамберті.