Кардинал Мюллер: між мною і Папою немає конфлікту
  • Втр, 04/07/2017 - 16:33

Кардинал Герхард Людвіг Мюллер заперечив, що між ним і Папою Франциском є якісь конфлікти. Після того, як кардинала замінили на посаді Префекта Конгрегації доктрини віри, він дав інтерв’ю одній з німецьких газет.

«Між мною і Папою Франциском не було жодних розбіжностей», - говорив кардинал в інтерв’ю для «Algemeine Zeitung». Він відкинув підозри, які почали ширитись після його звільнення – що його замінили на посаді через постійні розбіжності в теологічних питаннях.

Німецький кардинал пояснив, що Папа Франциск вирішив покінчити з практикою постійно продовжувати термін призначень у Ватиканських офісах поза звичний термін 5-ти років, і «я став першим, до кого цей принцип застосували».

Щодо своєї нової ролі, кардинал Мюллер зазначив, що залишиться у Ватикані. «Буду працювати в академічній сфері, продовжуватиму служіння кардинала, займатимусь душпастирством. Для мене в Римі багато роботи», - сказав він, додаючи, що «в кожному випадку, за звичних умов я був би зараз пенсіонером», інформує Catholic News Agency