Кардинал Мюллер: не бачу потреби роз’яснювати «Аmoris Laetitia»
  • Втр, 10/01/2017 - 13:57

Кардинал Герхард Мюллер, префект Конгрегації доктрини віри, зазначив, що вважає непотрібним роз’яснювати «Аmoris Laetitia».

Виступаючи на німецькому телебаченні, кардинал сказав, що папський документ є «дуже зрозумілим у своїй доктрині» і не суперечить традиційному вченню Церкви щодо подружжя і Євхаристії. Він додав, що у апостольському повчанні Папа Франциск просить пастирів допомогти людям, котрі живуть в неврегульованих зв’язках «знайти шлях до нової інтеграції в Церкві, відповідно до умов таїнств».

Кардинал Мюллер зазначив, що особисто він не вважає, що «Amoris Laetitia» дає дозвіл приймати Св. Причастя католикам, котрі розлучились і поновно одружились. Нагадаємо, що кілька тижнів тому кардинал говорив, що Конгрегація доктрини віри могла б надати роз’яснення щодо цього питання, однак лише за вказівки Папи.

Як повідомляє CatholicCulture.org, в розмові кардинал також розповів, що його здивувало те, що dubia, подані чотирма кардиналами, були опубліковані на загал. «Мені це не подобається», – сказав він, додаючи, що публічні дебати можуть «нашкодити» Церкві. За словами префекта Конгрегації доктрини віри, він не міг передбачити потребу «виправляти» Папу, оскільки документ не становить «загрозу вірі».