Кардинал Мюллер: німці негідно поставились до Бенедикта XVI
  • Срд, 09/02/2022 - 16:07

«Кожній пристойній людині завжди було зрозуміло, що Бенедикт XVI завжди був правдомовним, а рапорт мюнхенської юридичної контори, замовлений за церковні гроші, виявився винятково тенденційним», - вважає колишній префект Конгрегації науки віри кардинал Герхард Людвіг Мюллер. Німецький куріальний кардинал закидає керівництву єпископату у своїй батьківщині негідне ставлення до Папи-емерита.

Завдяки заяві Бенедикта XVI від 8 лютого 2022 р. і доданим фактам стало зрозуміло і однозначно задокументовано те, що для кожної пристойної людини – принаймні з точки зору розуму – було зрозуміло від самого початку: він завжди був правдомовним,- наголошує кардинал Мюллер.

«Усяке знеславлення цього вченого і високо заслуженого для Церкви представника духовенства як брехуна спадає на його авторів. Наміри експертизи, яка була замовлена і щедро оплачена за гроші церковних податків, можна розпізнати вже по самому факті, що акт на 8000 сторінок не був в належний спосіб представлений для досліджень. З огляду на неоднозначні звинувачення тогочасного архиєпископа хтось запитав чи не повинен це швидше бути рапорт про Мюнхаузена (йдеться про книжку «Пригоди барона Мюнхаузена» - тобто фантастичних оповідей, які без сумніву є неправдоподібними – тлумачить КАІ), а не з Мюнхена. Нехай інші відповідають на це запитання», - зазначив колишній префект Конгрегації науки віри.

Кардинал Мюллер нагадав, що рапорт мюнхенської юридичної контори був щедро оплачений коштом церковних податків. На його думку, позиція більшості німецького єпископату є проявом «такої типової німецької гри між ненавистю до себе самого і манією зарозумілості». «Тільки естаблішмент збоченої партикулярної Церкви може в такий негідний спосіб трактувати наступника Петра, котрий походить з власної країни і був покликаний самим Христом у Дусі Святому», - наголошує він. Кардинал зазначив, що ті єпископи, ідеологи та експерти повинні не лише публічно попросити вибачення, але шляхом відходу до життя молитви і покути перепросити перед своїм майбутнім суддею за шкоду, яку наносять Церкві св. Боніфатія своєю систематичною декатолицизацією.