Кардинал Мюллер: Перекручування вчення «Humanae Vitae» - злочин проти Церкви
  • Срд, 14/03/2018 - 09:11

Виступаючи на презентації книжки про «Humanae Vitae», кардинал Герхард Мюллер, колишній префект Конгрегації доктрини віри, наголосив, що спроби змінити вчення Церкви є «злочином проти Церкви».

«Сучасні спроби ставити на противагу останні три понтифікати, а також підтекст накидання вірним єретичного вчення є злочином проти Церкви та зрадою її місії і завдання, що полягає у збереженні віри, яку від початків передавали апостоли».

Кардинал Мюллер виступав в Латеранському університеті, представляючи книгу «Кароль Войтила і Humanae Vitae» автора Павла Галуски. У книзі йдеться про внесок кардинала Войтили у написання «Humanae Vitae».

Говорячи про цю енцикліку, кардинал Мюллер зазначив, що вона «виходить за межі стерильної поляризації між штучним і природним методом регуляції народження». За його словами, енцикліка залишається актуальною надалі, оскільки «сьогодні ті ж питання є актуальними», інформує CNA.

Він наголосив, що «секуляризація обманює людину, позбавляючи її Бога», вона «не чинить жодного поступу в напрямі вдосконалення. Вона швидше є антропологічним дефіцитом, оскільки покидає людину у відчаї та безкорисливості. Парадигмою секуляризації є нігілізм».

«Humanae Vitae» натомість несе «позитивний месидж, оскільки розглядає людину вцілому»,- вважає колишній префект Конгрегації доктрини віри.