Кардинал Мюллер підтримує свою тезу: Фінансові еліти прагнуть до великого перезавантаження. Хочуть стандартизувати увесь світ
  • Птн, 17/12/2021 - 12:06

Кардинал Герхард Людвіг Мюллер рішуче відкидає звинувачення в антисемітизмі. Як він наголосив, мова про діяльність глобальних фінансових еліт, які хочуть використати пандемію COVID-19 для перебудови світу, не має нічого спільного з неприязню до жидів.

Кардинал Мюллер є членом Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури. В минулому він був префектом Конгрегації науки віри. Кілька днів тому він дав інтерв’ю австрійському Інституту св. Боніфатія, в якому говорив про зусилля глобальних фінансових еліт щодо перебудови світу в часи пандемії.

Кардинал послався на концепцію Великого Перезавантаження, яку звіщають активісти Світового економічного форуму; він також вказав на Джорджа Сороса, як приклад фінансиста, котрий прагне змінити суспільний і економічний порядок.

Як наслідок, кардинала гостро скритикували німецькі єпископи, теологи і німецькомовні жидівські середовища. Йому закинули те, що він використовує… антисемітський шифр. Також кардинала звинуватили у поширенні теорій змови.

Тепер кардинал захищається від закидів, вказуючи на те, що жоден з них не є правдивим.

«В інтерв’ю немає жодних «шифрів». Я цитую Біблію з вказівкою на створення людини на образ і подобу Бога», - зазначив він в розмові з CNA Deutsch.

Кардинал також додав, що якщо хтось хоче закинути йому антисемітизм, то повинен надати чіткі докази, а не використовувати здогадки. Він зазначив, що, швидше за все, його критики не ознайомились з інтерв’ю, про яке йде мова, а тим більше не знають католицького богослів’я і не знають якими є зв’язки між християнською вірою та юдаїзмом.

На завершення кардинал сказав, що опис фінансових еліт, який він використав, не походить від нього; більше того, він характеризує тих, хто хотів би вирішити усі проблеми сучасного світу шляхом економічних стратегій, виконуючи таким чином велике перезавантаження, створюючи одноманітний світ, без будь-якого різноманіття.