Кардинал Мюллер - політикам: не нав'язувати фальшивих ідеологій
  • Птн, 26/02/2016 - 18:45

«Шлюб між двома особами однієї статі - неможливий», - нагадав позицію Католицької Церкви кардинал Герхард Людвіг Мюллер. Про це префект Конгрегації віровчення висловився в ході конференції, присвяченій десятиріччю з дня виходу енцикліки Папи Бенедикта XVI «Deus caritas est». Конференція відкрилася 25 лютого 2016 року в Ватикані.

За словами німецького кардинала, твердження про неможливість шлюбу між особами однієї статі не означають втручання в політику. Це заклик до політиків «поважати людську природу, над якою вони не є володарями або вчителями». «Політики повинні служити суспільству, а не нав'язувати фальшиву ідеологію», - заявив кардинал. Мова на цю тему була піднята у зв'язку з обговоренням в італійському парламенті законопроекту, що прирівнює гомосексуальні союзи до шлюбів.

Говорячи про співвідношення між милосердям і вірою (тема, якій присвячено ватиканський форум), кардинал Мюллер закликав не зловживати інструментами благодійництва, перетворюючи їх у знаряддя прозелітизму.

Однак він звернув увагу на ситуацію з мігрантами в Німеччині. Префект Конгрегації віровчення підкреслив, що допомогти мігрантам матеріально - одного цього мало. Необхідна також духовна допомога. При цьому він закликав представників благодійних структур не бояться давати мігрантам відповіді, коли вони натхненні вірою: наприклад коли мусульмани кажуть, що християни їм допомагають, а брати-мусульмани - ні.