Кардинал Мюллер: правдивими приятелями Папи не є його підлабузники
  • Срд, 07/06/2017 - 13:12

Справжніми друзями Папи не є його підлабузники, а ті, хто співпрацює з ним і з єпископами заради зміцнення віри – зазначив кардинал Герхард Мюллер. Префект Конгрегації науки віри застеріг перед фальшивим папізмом, що базується на світовій еклезіології, якій Святіший Отець рішуче противиться.

«Мене дивує, як деякі великі противники Івана Павла ІІ і Бенедикта XVI, котрі колись підривали основи теології, зараз навернулись на певну форму папізму, яка мене дуже непокоїть», - зазначив кардинал, пояснюючи, що ці підлабузники поводяться так, наче кожне слово Папи є непомильним. Але ж Папа не є Месією, а всього Намісником Христа, слугою Ісуса. І хоча ЗМІ розглядають його як зірку, він сам від самого початку понтифікату нагадує, що його завданням є утвердження у вірі, а люди повинні аплодувати не йому, а Ісусові.

Кардинал Мюллер наголосив, що недобре, коли люди, прочитавши щось про Франциска, ідуть до єпископа чи пароха і навчають їх, що сказав Святійший Отець. Пастирем парафії є парох, а єпархії – єпископ у єдності з Папою, - нагадав префект Конгрегації науки віри. Він зазначив, що під впливом ЗМІ багато що змінилось, однак важливим є конкретне життя партикулярної Церкви в єдності з єпископом Риму, інформує польська редакція Радіо Ватикану.