Кардинал Мюллер про герменевтику неперервності Бенедикта XVI
  • Птн, 16/12/2016 - 14:22

Сьогодні в Римі представили сьому частину творів Йозефа Ратцінгера-Бенедикта XVI. Вона присвячена ІІ Ватиканському собору.

У презентації взяв участь префект Конгрегації науки віри. Він вказав на значення герменевтики неперервності в інтерпретації Собору, якої дотримувався Папа-емерит. З цієї перспективи слід розглядати і теперішній понтифікат. «Якщо ми перебуваємо в одній Церкві, тоді повинна бути неперервність. Часи – різні, але суть завжди залишається та ж сама», – сказав кардинал Герхард Мюллер.

Кардинал наголосив, що інтерпретація Папи Бенедикта XVI Собору має особливий підхід, оскільки він сам був його учасником, повідомляє wiara.pl.

«Внесок кардинала Ратцінгера, пізнішого Папи, є дуже важливим з цієї точки зору. Він брав участь в приготуванні до Собору як професор теології і радник кард. Фрінгса. Потім як теолог брав участь в цілому Соборі. І зрештою як єпископ, префект нашої конгрегації і Папа мав вплив на втілення в життя соборного навчання. Можна сказати, що він є єдиною живою особою, яка стала свідком усіх трьох етапів подій Собору», – сказав кардинал Мюллер.