Кардинал Мюллер про кризу зловживань та її зв’язок із гомосексуалізмом серед священства
  • Втр, 27/11/2018 - 11:25

Кардинал Герхард Людвіг Мюллер, колишній префект Конгрегації доктрини віри (2012-2017), нещодавно дав інтерв’ю LifeSiteNews, в якому говорив про глибину проблеми кризи сексуальних зловживань серед клиру.

Кардинал Мюллер наголосив на тому, що Церкві потрібно вирішувати проблему практикуючого гомосексуалізму серед клиру, зазначаючи, що «гомосексуальну поведінку клиру в жодному разі не можна толерувати».

За його словами, лідери Католицької Церкви досі недооцінюють цю проблему. «Те, що МакКаррік, разом зі своїм кланом і гомосексуальною мережею, подібно до мафії, ввели хаос в Церкві, пов’язане із недооцінюванням морального розбещення гомосексуальних актів серед дорослих», - говорив він.

Кардинал Мюллер також дорікає Ватикану за те, що вчасно не почали проводити серйозного розслідування, як тільки пішли чутки про МакКарріка, а також вважає, що необхідним є публічне вибачення. Він зазначає, що «необхідно видати дуже чітке публічне пояснення цих подій та особистих зв’язків, а також того, наскільки поінформованими були представники Церковної влади на кожному етапі; таке пояснення повинно також включати відкинення хибного оцінювання осіб та ситуацій».

Кардинал Мюллер висловив критику «катастрофічній помилці», якою були зміни до Канонічного Права, внесені 1983 року, відповідно до яких у порушенні Шостої Заповіді з боку священиків, гомосексуалізм більше навіть не згадується, і містить менш жорстокі покарання священиків-порушників.

Повертаючись до справи кризи зловживань, німецький прелат пояснив, що у Церкві «частиною кризи є те, що немає бажання бачити справжні причини і їх прикривають з допомогою слоганів пропаганди гомосексуального лобі. Перелюб з підлітками та дорослими є смертельним гріхом, який жодна влада на землі не може проголосити морально нейтральним. Він називає ідеологію ЛГБТ всередині Церкви «атеїстичною» і додає, у світлі нещодавнього Молодіжного синоду в Римі, що терміну «ЛГБТ» немає місця в документах Церкви.

Щобільше, враховуючи жорсткіше вирішення випадків сексуальних зловживань в часи його праці в Конгрегації доктрини віри, кардинал Мюллер вважає, що гомосексуальне лобі у Ватикані було раде його звільненню: «Та може бути так, що вони були раді бачити, що я більше не задіяний в Конгрегації доктрини віри у розгляді випадків сексуальних злочинів, особливо щодо хлопців-підлітків».

Обговорюючи можливі причини його раптового звільнення з Конгрегації доктрини віри – щодо якого Папа Франциск жодних пояснень не дав – кардинал Мюллер повертається до свого захисту католицької доктрини про подружжя стосовно післясинодального звернення «Amoris Laetitia» Папи Франциска. Він каже: «Amoris Laetitia  повинне цілком відповідати Об’явленню, а не ми повинні відповідати Amoris Laetitia, принаймні не в тому тлумаченні, яке в єретичний спосіб суперечить Слову Божому. І було б зловживанням влади карати тих, хто наполягає на ортодоксійному тлумаченні цієї енцикліки та усіх папських вчительських документів».

Німецький кардинал нагадує про правдиву роль Папи як оборонця Віри і каже: «Вчительський уряд єпископів і Папи стоїть за Словом Божим у Святому Письмі та Традиції і Йому служить. Католик не може сказати, що Папа, як окрема особа, отримує напряму від Святого Духа Об’явлення, а потім може інтерпретувати його відповідно до власних примх, а інші повинні сліпо і мовчки слідувати за ним».

Повне інтерв’ю кардинала Герхарда Людвіга Мюллера для LifeSiteNews читайте згодом на «Католицькому оглядачі».