Кардинал Мюллер різко про благословення гомосексуалістів: Це єресь, це розкол. Рим повинен реагувати
  • Втр, 18/10/2022 - 19:18

Це єресь проти шлюбу, це розкол. Рим повинен говорити. Таким чином кардинал Герхард Мюллер прокоментував рішення бельгійських єпископів запровадити літургію благословення гомосексуальних пар. Кардинал зазначив, що ієрархи, які діють проти волі Творця, самі підривають власний авторитет.

Колишній префект Конгрегації Доктрини Віри кардинал Герхард Людвіг Мюллер дав інтерв’ю LifeSiteNews.com. У розмові він торкнувся багатьох актуальних питань, у тому числі питання підходу Церкви до ідеології гендеризму.

Кардинал Герхард Мюллер заявив, що сьогодні ми є свідками спроби ворожого захоплення Католицької Церкви божевіллям ЛГБТ. Він закликав католиків чинити опір цій ідеології.

Ієрарха також запитали про вчинки самого Папи щодо людей, які підштовхують Церкву до революції, і часто діють, як папські уповноважені. Пурпурат наголосив, що високо цінує прихильність Святішого Отця до соціальної справедливості та миру, але також нагадав, що головним завданням наступників св. Петра – забезпечити єдність Церкви і віри. Неможливо відокремити Христа-Доброго Пастиря від Христа-Вчителя, – наголосив колишній префект Конгрегації Доктрини Віри. Він нагадав, що пастирське служіння ніколи не суперечить доктрині.

Німецький куріальний кардинал також наголосив, що католики повинні залишатися непохитними у своїй вірі. Він критикував тих ієрархів, які прагнуть запровадити зміни в Церкві всупереч Божому вченню; За словами кардинала, вони самі фактично підривають власну владу.

Ієрарх прямо розкритикував рішення деяких бельгійських єпископів запровадити у вересні літургію благословення гомосексуальних пар. За словами кардинала Мюллера, це не що інше, як «виправдання гомосексуального шлюбу».

Цю правильну мету єпископи приховують під мовою пропаганди. – Але якщо відкинути цю пропаганду, то це просто єресь проти християнського шлюбу. Повна єресь і розкол, сказав він. За його словами, Рим має висловитися з цього приводу.

– Жоден єпископ чи папа не мають влади благословляти речі чи поведінку, які суперечать волі нашого Творця і нашого Викупителя. Ми маємо допомогти цим людям знайти свій шлях, але це має бути шлях Ісуса Христа, а не ідеології цього світу, – наголосив прелат.

Кардинал Мюллер також посилався на історію аріанської кризи в одному з інтерв’ю, щоб показати, що після тривалого періоду плутанини та сум’яття перемогла католицька ортодоксія.