Кардинал Мюллер вкотре нагадав, що Причастя для протестантів - неможливе
  • Срд, 25/07/2018 - 17:12

Дивлячись об’єктивно, св. Причастя для представників інших конфесій є цілком неможливим, - говорив кардинал Герхард Мюллер. На даний час він перебуває в Австрії із серією лекцій для місцевих священиків. Колишній префект Конгрегації доктрини віри також дав інтерв’ю для видання «Catholic Outlook».

Коли його запитали про непорозуміння навколо допуску до св. Причастя протестантів, котрі одружені з католиками, колишній префект КДВ звернув увагу на суттєву відмінність між католиками і протестантами в розумінні Церкви і таїнств. Не можна просто сказати, що це все одно, що мають значення лише релігійні почуття і відчуття приналежності. Відчуття, звичайно ж, важливі, однак їх недостатньо для таїнственного Причастя, - наголосив кардинал Мюллер.

Він також висловив сподівання, що німецькі єпископи повернуться до більш релігійного і духовного розуміння Церкви, а також до поваги основ католицької віри, які не піддаються зміні. Однак сьогодні, на думку кардинала, німецькі єпископи думають більше категоріями політики і влади, аніж євангелізації.

Як інформує wiara.pl, кардинал також зазначив, що його турбує нечіткість вказівок, що надходять у цій справі з Риму. Він додав, що, згідно з католицькою вірою, Папа є вселенським принципом єдності Церкви. Він не має політичного характеру, а є єдністю в об’явленій вірі. А віра, вчення Католицької Церкви щодо Євхаристії і євхаристійної приналежності до повної єдності Церкви є цілком чітка і змінюватись не може, - додав він.