Кардинал Мюллер: якщо нічого не зміниться Церква в Німеччині повторить протестантський розкол
  • Срд, 07/09/2016 - 12:22

Префект конгрегації у справах віри кардинал Ґерхард Людвіґ Мюллер попереджає, що тенденції, які панують у середовищі німецького католицького єпископату, щоб розділити віроповідну доктрину і душпастирську практику, не відрізняються від тенденцій, які привели до протестантського розколу в 1517р., повідомляє «LifeSite».

Говорячи на презентації німецького перекладу книги кардинала Роберта Сари «Бог або нічого» в Реґенсбурзі (Німеччина), кардинал Мюллер різко розкритикував претензії німецького католицького єпископату на лідерство в Католицькій Церкві. Кардинал зазначив, що часто він стикається з питанням, стосовно пропагування німецьким єпископатом свого мнимого лідерства в Церкві на фоні того, що саме німецький єпископат відкидає Вчення Церкви про шлюб і сексуальність, що різко скорочується відвідуваність церков і знижується кількість семінаристів і покликань до монашества.

На думку глави Конгрегації тільки нова потужна євангелізація може зарадити слабкості німецького християнства. Проте, цій євангелізації протистоїть величезна проблема, яку кардинал Мюллер назвав ідеологічним конструктивізмом, який прагне істину і єдність Церкви принести в жертву душпастирській опіці.

Проявом цього конструктивізму кардинал назвав зокрема прагнення допустити до причастя людей, які були церковно вінчані, розійшлися і повторно зійшлися з іншими особами в цивільному «шлюбі», а також прагнення змінити саме визначення шлюбу. Кардинал зазначив, що існує прагнення за допомогою екзегетики, історії, перекручування догматики, психології і соціології деконструювати і релятивізувати католицьке вчення про шлюб, яке походить від Ісуса Христа, щоб привести Церкву у відповідність до норм теперішнього суспільства.

«Той, хто залишається вірним Вченню Церкви піддається нападу в ЗМІ, а не рідко й прямому паплюженню, як ворог Папи», - сказав кардинал Мюллер – «так ніби Папи і всі єпископі, які перебувають у єдності з ним, відступили від істини й не були її свідками».

Кардинал Мюллер також зазначив, що прогнози про всесвітній колапс християнства, подібно до того, як це сталося в Європі, виявились занадто передчасними.