Кардинал Мюллер: З Богом можемо лише виграти
  • Суб, 26/03/2022 - 16:18

«З Богом можемо лише отримати: воскресіння, життя, свободу наших дій і правду нашого існування, мир серця і вічне щастя», - сказав кардинал Герхард Мюллер під час Літургії в базиліці Благовіщення Господнього у польському м. Лежайськ, де зачитав акт посвяти Росії і України Непорочному Серцю Марії.

У проповіді колишній префект Конгрегації науки віри, зосереджуючись на Таємниці Утіловлення, сказав, що в Ісусі реалізовується одвічний план Бога. «План, щоб наблизитись до нас, щоб відкупити людей від гріха і смерті через смерть свого Сина на хресті», - сказав він. Жертва Ісуса мала плодом радість та відкриття неба для кожної людини. Тим самим в Ісусі життя отримало перемогу над смертю.

Кардинал Мюллер згадав і про теперішню ситуацію в Україні, наголошуючи, що кожна людина за прикладом Марії повинна довіритись лише Господу Богу. «Ми не можемо покладати свою надію на засоби людської дипломатії, на силу політики і армії, а лише на Бога, Його завіт і обітниці», - сказав він.

Проповідник зазначив, що Господь Бог не лише шанує свободу і гідність людини, але й удосконалює їх в сопричасті життя з Ним. «Ми є дітьми Бога Отця! Синами і доньками Бога в Його Синові та товаришами Бога у Святому Дусі! Бог не використовує, і не інструменталізує нас, людей. З іншого боку, жорстокий закон світу кричить, щоб військові вмирали на славу полководця», - сказав він.

На завершення кардинал Мюллер наголосив, що лише Богові належить свобода любові, яка нічого не отримує і нічого не втрачає. «Він дає усе задарма. Ціну за наше відкуплення Він заплатив Кров’ю свого Сина, Котрий пішов на смерть нашими руками і самого Себе віддав на вівтарі хреста за наше примирення з Богом», - зазначив єрарх. – «З Богом ми можемо лише отримати: воскресіння, життя, свободу наших дій і правду нашого існування, мир серця і вічне щастя».