Кардинал Мюллер: Звинувачення в «гомофобії» - це інструмент тоталітарного панування
  • Втр, 22/05/2018 - 14:45

Кардинал Герхард Мюллер, колишній глава Конгрегації доктрини віри, нещодавно дав інтерв’ю, в якому відкинув поняття «гомофобія» і пояснив, що воно є інструментом ідеології, що суперечить реальності.

«Гомофобії просто не існує. Це винахід і інструмент тоталітарного панування над думками інших. Гомо-руху бракує наукових аргументів, тому вони створили ідеологію, яка прагне домінувати, творюючи свою реальність. Це марксистський зразок, відповідно до якого реальність не створює думання, але думання створює свою реальність. Того, хто не приймає цю створену реальність, вважають хворим. Це так само, якби хтось хотів вплинути на хворобу з допомогою поліції чи суду. В Радянському союзі християн поміщали у психіатричні лікарні. Це методи тоталітарних режимів, національного соціалізму та комунізму. Те ж саме відбувається в Північній Кореї з тими, хто не приймає правлячий спосіб думання».

Журналістка, що розмовляла з кардиналом Мюллером, зазначила, що знає кількох єпископів, котрі є більш консервативними, але водночас підтримують такі ініціативи проти гомофобії, тому запитала кардинала чому вони приймають цю «гру». Кардинал відповів:

«Сьогодні деякі єпископи більше не мають відваги говорити істину і дозволяють залякувати себе. Вони не розуміють, що гомофобія – це ілюзія, що служить для залякування людей. Однак нам, християнам, не слід лякатись перед обличчям залякувань. В перших століттях (по Христі) учнів Ісуса кидали до в’язниці чи на з’їдання дикими звірям. Сьогодні їх роздирають на шматки з допомогою психологічного терору, послуговуючись браком їх знань. Однак від єпископа і священика очікується, що він є здатним дивитись поза межі цих ідеологій. Ми є тими, хто намагається, з Божою ласкою, любити усіх людей, також і тих, кого приваблює та ж сама стать. Однак повинно бути чітко зрозуміло, що любов не означає коритись гендерній пропаганді».

У відповідь на запитання про той факт, що сьогодні гендерну політику поширюють численні уряди на Заході, німецький кардинал відповів, що «наші європейські політики мають дбати про велику кількість людей, про безробітних, про проблеми низької народжуваності, про сімей та багато інших проблем». «Натомість вони дуже зайняті тим, щоб перетворювати наші демократії на тоталітарні системи. Ідеологія сама по собі є насильницькою», - продовжив він. «Як може парламент вирішувати що є істинним, а що – ні?», - запитує кардинал Мюллер.

Стосовно сучасних спроб підірвати вчення про контрацепцію, як викладено у «Humanae Vitae», кардинал сказав, що пояснює це явище «секуляризацією Церкви». «Для деяких пастирів Церква є лише засобом для того, щоб робити політику, щоб задовольняти людей», - додав він. – «Для них важливішою є повага маси, аніж повага до Божого Слова», цитує слова кардинала Мюллера LifeSiteNews.