Кардинал нагадав, що на "Анкету Франциска" покликані відповісти єпископи, а не будь-хто
  • Суб, 23/11/2013 - 14:46

Кардинал Ердо нагадує, що на анкету стосовно сім'ї мають відповісти в основному єпископи.

– Не всі, хто відповідають на анкету Ватикану на тему родини та євангелізації, яка має допомогти у приготуванні наступного Синоду Єпископів, є католиками, частиною Церкви чи людьми віри – сказав генеральний доповідач Синоду Єпископів, який відбудеться в жовтні 2014 року, кардинал Петер Ердо, в інтерв'ю «Catholic Herald».

Ватикан розіслав анкету єпископам, які надіслали її окремим парафіям. Вона має допомогти єрархам відповісти на питання про сучасні проблеми сім'ї та євангелізації. – Ми не хочемо узалежнити Добру Новину або вчення Церкву від громадської думки, – додав кардинал Ердо.

Поведінка деяких єпископатів суперечить цьому положенню. Конференція єпископату Англії та Уельсу розмістила анкету в інтернеті з можливістю відповісти он-лайн. Так зробили і єпископи Швейцарії. – Також католиків Швейцарії запросили розміщувати свої коментарі, критику і очікування. Звичайно, це стосується також членів їхніх сімей, партнерів, незалежно від віросповідання чи релігії – написали у своїй заяві єпископи Швейцарії.

За матеріалами: wiara.pl