Кардинал Нич запрошує українців взяти участь у щорічній прощі до Ченстохови
  • Срд, 27/07/2022 - 16:40

Варшавський архієпископ заохотив пожертвувати цьогорічне піше паломництво з Варшави на Ясну Гору в намірі миру в Україні, запрошуючи приєднатися до нього українців, які тепер перебувають у Польщі.

На початку серпня вже 311-й раз вирушить Варшавське піше паломництво на Ясну Гору в Ченстохові, що є однією з найважливіших щорічних прощ до національного Марійського санктуарію. Паломництво безперервно відбувається від 1711 року, йому не завадили навіть воєнні лихоліття. Цього року воно триватиме від 6 до 14 серпня під гаслом «Створив і послав їх». Двадцять дві групи прочан щодня долатимуть приблизно 30 кілометрів.

Варшавський митрополит кардинал Казімєж Нич звернувся до вірних із відеопосланням, заохочуючи взяти участь у прощі. Він закликав паломників, аби під час прощі вони не забували молитися в намірі миру в Україні. «Війна, яку Росія веде проти України, невинної країни, може поширитися на всю Європу. Божа Мати в таких моментах особливо потрібна нам як заступниця та посередниця», – підкреслив ієрарх, додаючи, що ще одним аспектом паломництва буде подяка за беятифікацію Примаса Тисячоліття кардинала Стефана Вишинського та матері Єлизавети Рози Чацької, «які також потрібні нам як покровителі в важких часах».

«Запрошую також наших братів і сестер з України, які тепер проживають в Польщі, мірою своїх переконань і своєї віри приєднатися до паломництва на Ясну Гору», – додав кардинал Нич.