Кардинал Нікольс: Бог є джерелом єдності суспільства
  • Чтв, 26/01/2017 - 09:45

Кардинал Вінсент Нікольс з Вестмінстера 23 січня відсвяткував срібний ювілей єпископських свячень. На Літургії з цієї нагоди були присутні єпископи Англії та Уельсу, а також Апостольський Нунцій Архиєписокп Антоніо Менніні.

Під час проповіді кардинал Нікольс говорив про проблеми сучасного суспільства: «Сьогодні так багато людей говорять про потребу будувати більш злагоджене суспільство, в якому ми зможемо ділитись перевагами і тягарями, працювати над подоланням розбіжності думок, об’єднуватись в новому проекті. Нашою місією є говорити знову і знову, що така єдність має лише одне джерело – це наша єдність в Богові, нашому Творцеві».

Цитуючи Папу Бенедикта XVI, він додав: «Є лише одна основна сила примирення: особа Ісуса Христа, Євангеліє котрого не є обмеженням людської свободи, але насправді воно «звільняє наш розум і просвітлює наші спроби жити розумно і добре, як окремі особистості, так і як члени суспільства».

Кардинал Нікольс також зазначив, що ми живемо у «віці черствої зневаги до вартості людського життя» і «віці ідеологій, шлях розвитку яких полягає у приниженні і руйнації інших», інформує сайт єпархії Вестмінстера.