Кардинал Оскар Родрігес Марадьяга про Церкву в США
  • Птн, 08/11/2013 - 08:37

Кардинал Оскар Родрігес Марадьяга захистив Католицьку Церкву в США. – Ця Церква, як ліс: коли зрубують дерево, довкола чути як воно падає. Не чути, однак, як ліс росте, – сказав Архиєпископ Тегусігальпи під час конференції в Далласі (США).

За словами кардинала Родрігеса, Церкву в США характеризують не тільки скандали і гріхи. – Тут є живим Євангеліє Христове, – наголосив він, звертаючи увагу на 200 тис. нових членів Католицької Церкви в 2012 році. З 2000 року кількість католиків збільшилася з 60 до 66,8 млн.

Бажаючи бути автентичною, Церква мусить повернутися до Ісуса, і це кожного дня, – говорить координатор Ради кардиналів, який допомагає Папі Франциску в процесі реформи Римської курії та управлінні Вселенською Церквою. Він додав, що «немає реформи без навернення до Ісуса».

Ефективнішою євангелізація стає через приклади, а не завдяки аргументам, зазначив гондураський кардинал. – Звичайно, аргументи важливі, але людей більше приваблює приклад християн: як вони живуть вірою, якими є людьми, приваблює радість життя і стабільність у діях, що променіє з них – сказав кардинал Родрігес.

За матеріалами: wiara.pl