Кардинал Осоро: Християнство жорстоко переслідують!
  • Срд, 07/11/2018 - 14:07

Сильні слова кардинала Карлоса Осоро під час Всесвітньої конференції релігії в Мадриді.

«Християнство сьогодні жорстоко переслідують», – сказав кардинал Карлос Осоро, розпочинаючи дискусію на Всесвітній конференції релігії в Мадриді. У конференції, яку організував Фонд Evsen, беруть участь представники основних релігій.

«Не йдеться про те, щоб побачити, яка релігія має найбільшу кількість переслідуваних, але щоб засудити логіку ненависті та переслідування за релігійними міркуваннями. Ми досягаємо неприпустимого масштабу релігійних переслідувань у світі», – сказав кардинал Осоро щодо представників християн, мусульман та євреїв. Закликаючи до примирення та поєднання між різними релігіями він зазначив, що зараз найбільше переслідування впливає на християнські меншини в різних країнах. «Я думаю про конкретну реальність Церкви, яка переживає мучеництво. Сирія, Ірак, Єгипет та Венесуела – це лише кілька прикладів переслідування християнства». Кардинал Осоро також застеріг проти «християнофобії в країнах з християнською традицією». Це «патологія, якої не можна втрачати з поля зору», – наголосив кардинал Осоро.

У Мадридській конференції беруть участь також великий рабин Єрусалиму, великий муфтій Сирії і Тавадрос II, очільник православних коптів. Кілька днів тому віруючі Коптської Церкви були жертвами чергового нападу ісламістських фундаменталістів у Єгипті. Католицьку сторону представляють кардинали Карлос Осоро, Антоніо Марія Роуко Варела та Ернест Сімоні з Албанії