Кардинал Паролін: Європа страждає від «глибокої недуги»
  • Птн, 24/03/2017 - 12:35

Європа сьогодні страждає від «глибокої недуги», – зазначив кардинал П’єтро Паролін в інтерв’ю італійському виданню «La Stampa».

Кардинал зазначив, що міграційна криза, економічні конфлікти, страх тероризму та зростання популістських настроїв доклались до труднощів, які переживає європейська спільнота. Однак він також сказав, що Європа також потерпає від наслідків втрати поваги до її спільної християнської спадщини.

Спільна культура, за словами кардинала, є «джерелом життєвої сили Європи». Однак ця спадщина, що формує основу творення Європейського Союзу, була відкинена у процесі, «що все більше зводить християнство до приватної сфери». Християнську культуру все частіше заміняють індивідуалізм і споживацтво, і в результаті, зусилля об’єднати народ Європи є «паліативною формою і замінниками» справжнього спільного відчуття ідентичності.

Стосовно імміграції та страху тероризму, кардинал Паролін сказав, що найкращим «розплідником» тероризму є вбогі і відкинуті громади. Він закликав приймати іммігрантів та зменшувати зростаючу силу націоналістичних рухів, що прагнуть виключити нові прибуття мігрантів. Однак водночас він визнав, що іммігранти мають моральний обов’язок поважати закони тих країн, куди прибувають, а також культуру, що їх приймає, повідомляє Catholic Culture.