Кардинал Паролін: католицькі політики підтримують справжні християнські цінності
  • Втр, 02/09/2014 - 13:10

"Бути закваскою в світі", щоб нести справжні християнські цінності в земні міста і будувати Місто Бога: це місія, до якої покликані католицькі політики і парламентарі. Це нагадав 29 серпня 2014 р. кардинал держсекретар П'єтро Паролін для учасників 5-ї щорічної конференції Міжнародної мережі католицьких парламентаріїв. Вони збиралися 28-30 серпня 2014 р. в містечку Фраскаці, біля Риму. Тут протягом трьох днів католицькі парламентарії і політики з усього світу обговорювали свої обов'язки і складності в оживленні цінностей Євангелія в сьогоднішньому суспільстві, яке стає все більш секуляризованим.

Міжнародна мережа католицьких парламентарів була заснована в 2010 р архиєпископом Відня, кардиналом Крістофом Шонборном і Давидом Альтоном, католицьким членом Палати лордів, з метою підтримки католицьких парламентарів і політиків в їх важкій роботі.

"Церква знає, що ваша робота дуже важка. Розуміє багато загроз для сім'ї, які створюють політичні рішення і закони, що дозволяють або просто пришвидшують  її повний розпад. Церква також свідома потреби боротьби з бідністю та сприяння всебічному розвитку найнезначніших членів суспільства", сказав кардинал і додав, що заради цього Церква потребує їх, також як парламентарії і політики потребують Церкву, яка прагне захищати моральні істини природного права.

Кардинал Паролін спонукав католицьких політиків і парламентаріїв надалі продовжувати свою роботу на цьому терені, щоб "їх свідоцтво та діалог зі світом змогли принести тривалі плоди".