Кардинал Паролін: Католицькі університети є важливими для розпізнання молоді
  • Чтв, 04/05/2017 - 11:12

У нещодавньому листі з нагоди 93-го щорічного дня Католицького університету Пресвятого Серця, який відзначає італійський єпископат, держсекретар Ватикану заторкнув тему Синоду Єпископів, що наближається. Тема Синоду – «молодь, віра і розпізнання покликання».

«Економічна і соціальна криза наших часів, яка також несе за собою людські і духовні втрати, відображається на молодих людях, маючи часами тривожні і драматичні наслідки», - зазначає кардинал. За його словами, невпевненість в майбутньому, ненадійність і часто відсутність праці  роблять нові покоління більш вразливими і дизорієнтованими. «Однак, попри усі критичні елементи, молодь продовжує бути носієм надії та має величезний потенціал для побудови кращого майбутнього».

«Допомогти молоді постати перед такими великими викликами може лише обачне розпізнання. Однак таке розпізнання, яке торкається усіх сфер життя, має супроводжувати і підтримувати як звичайна душпастирська праця в спільнотах та церковних групах, так і установи, здатні гарантувати високу і кваліфіковану наукову, культурну і духовну формацію», – зазначив кардинал Паролін.

«У цій сфері першочергову роль відіграють католицькі університети, яким довірена місія підготувати молодь таким чином, щоб вони були здатні формувати своє життя і майбутній шлях людства ресурсами свого інтелекту, щедрістю серця і силою Духа», – написав кардинал П’єтро Паролін в листі до кардинала Анджело Сколи з Мілану.