Кардинал Паролін перед візитом Папи до Страсбурга: Католики мають відновити ідею європейської інтеграції
  • Пон, 24/11/2014 - 09:54

Християни, особливо ми, католики, повинні бути переконані, що європейська інтеграція є чимось хорошим і досі важливим, – наголошує кардинал П'єтро Паролін за три дні до візиту Папи до Європарламенту в Страсбурзі.

Держсекретар Ватикану розуміє кризу європейської ідеї. Однак вважає, що християни повинні її відновити, даючи її серце, згідно з наміром засновників європейської спільноти.

«Європа дуже часто розглядається як далека реальність, чужа і бюрократична, яка не цікавиться реальними проблемами людей, – сказав кардинал Паролін. – Ця криза виражається також у відсутності надії та впевненості, що Європа в змозі впоратися з такою кількістю проблем, які континент переживає сьогодні.

Знаємо, наприклад, що порівняно зі станом кількох десятиліть тому, сьогодні вже немає того оптимізму стосовно майбутнього, вміння адекватно реагувати. Думаю, що те, що відбулося в центрі Європи, її цінності, вже не є очевидним для всіх. Бракує цієї спільної передумови, що допомагала разом реагувати на проблеми та труднощі. Таким чином, важливим є виховання, особливо молодих поколінь, щоб показати їм тривале значення європейської інтеграції. Якщо вони переживають її в дусі та відповідно до цінностей батьків-засновників, вона може допомогти Європі впоратися з актуальними викликами і дати конкретну відповідь на очікування людей».