Кардинал Паролін: після місії Архиєпископа Ґаллаґера оцінимо шанси візиту Папи до Києва
  • Чтв, 19/05/2022 - 13:11

Після завершення місії Архиєпископа Пола Річарда Ґаллаґера в Україні (керівника ватиканської дипломатії) буде розглянуто можливість продовження спроб перемовин чи буде заплановано візит Папи до цієї країни – зазначив кардинал П’єтро Паролін під час зустрічі в католицькому Університеті Мілану.

18 травня Держсекретар Ватикану сказав, що «на даний час в Україні перебуває Архиєпископ Ґаллаґер, котрий виїхав туди на місію і сподіваюсь, що повернеться в неділю. Після його повернення подивимось, що слід робити».

Найближчий співпрацівник Святійшого Отця зазначив, що «наразі Папа не планує їхати (до Києва), однак будемо оцінювати у світлі цієї місії».

За його словами, обидві країни – Україна і росія – повинні бути готовими до прийняття посередництва Апостольської Столиці. Ватикан не може накидати себе, але може пропонувати, що вже багаторазово робив і залишається відкритим до диспозиції, - додав кардинал Паролін. «Лише тоді, коли з їхнього боку також буде воля, можна буде втілити конкретну ініціативу», - додав Держсекретар Апостольської Столиці.