Кардинал Паролін про «третю світову війну»
  • Втр, 23/09/2014 - 17:38

В контексті розвитку міжнародних подій у різних коментарях зʼявляються слова Папи про «третю світову війну, що вже частково відбувається». Про це також говорив державний секретар Ватикану в інтервʼю для «L’Osservatore Romano».

Кардинал Пʼєтро Паролін звернув увагу на те, що посилення деяких  суспільних конфліктів очевидно порівнюється зі світовими війнами, а їх жорстокість неодноразово перебільшує те, що людство бачило сто років тому. На його думку, причиною цього є суспільні розбіжності, культурні і релігійні, які замість того, щоб служити збагаченню всіх людей, почали використовуватись як протиставлення.

Ватиканський держсекретар висловив переконання, що стримати цю тенденцію можливо лише через розвиток братерства між людьми. Цього можна осягнути як шляхом дипломатії, так і малих жестів солідарності, перш за все стосовно переслідуваних і гнаних християн. З іншого боку, допомогою в цьому може бути сприйняття наслідків у підході пап минулого століття до війни, яку Бенедикт XV назвав «непотрібною різаниною». Заклики подальших наступників св. Петра до миру є в основі знаком великої довіри до людства і людини, – зазначив кардинал Паролін.

На його думку, віра в те, що добро здатне перемогти зло в людині, поширюється також на шанс, коли йдеться про подолання різного роду фундаменталізму. Тут важливе також прийняття інших і їх відмінності та побудова миру у власному серці.