Кардинал Паролін про візит Папи на Кубу і в США
  • Птн, 18/09/2015 - 19:57

Суспільно-економічні зміни на Кубі, питання міграції та інтегральної екології – це головні теми візиту Папи Франциска на Кубу і в Сполучені Штати Америки, який відбудеться 19-28 вересня 2015 року, зазначив найближчий співробітник Святішого Отця кардинал Держсекретар П'єтро Паролін. Напередодні десятої мандрівки Папи за межі Італії єрарх дав велике інтерв'ю Ватиканському телевізійному центру.

Кардинал Паролін звернув увагу на те, що Святий Престіл завжди був проти ембарго, накладеного на Кубу, і постійно докладав зусиль, щоб це обмеження зняли. Він наголосив, що такі санкції завжди викликають страждання безневинних людей. Кардинал висловив надію на відкритість кубинської влади в питанні поваги прав людини та громадянських свобод.

Глава ватиканської дипломатії нагадав про роль шанування Марії, яка головним чином характеризує релігійність кубинців. Одним з пунктів програми візиту Папи на Кубу є відвідування національної святині Матері Божої Милосердя дель-Кобре в Сантьяго.

За словами кардинала Держсекретаря, однією з головних тем в промовах Святішого Отця в США буде міграція. Він нагадав, що Сполучені Штати мають довгу історію міграції, а також відкритості та прийняття людей, що прибувають до Америки. З цієї причини США в змозі знайти відповідні рішення загальних міграційних проблем, додав він.

Кардинал Паролін розповів, що промови Папи Франциска в ООН і Конгресі Сполучених Штатів стануть приводом для підняття тем інтегральної екології та поваги фундаментальних прав людини: права на життя і релігійну свободу. «Папа закличе до зміни стилю життя, щоб ми ставали захисниками створення», – сказав єрарх.

На закінчення розмови кардинал Паролін зауважив, що VIII Всесвітня зустріч сімей у Філадельфії, в якій візьме участь Папа Франциск, є формою підготовки до жовтневого Синоду Єпископів. «Папа наголосить на красі сім'ї та допомозі, яку всім сім'ям дає Євангеліє», зазначив кардинал Паролін.