Кардинал Паролін про зусилля Святого Престолу: діємо на різних рівнях
  • Втр, 08/03/2022 - 14:02

Державний Секретар Святого Престолу закликає зупинити бої та запобігти подальшій ескалації, запевняючи у готовності брати участь в дипломатичних ініціативах для досягнення миру.

«Реагування Святого Престолу відбувається на різних рівнях», – сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, розповідаючи в інтерв’ю для телеканалу Італійської Єпископської Конференції «Tv2000» про зусилля, що докладаються в зв’язку з війною, що триває на сході Європи.

Він зазначив, що одним з рівнів, природно, є релігійний, що полягає в «заохочуванні до наполегливої молитви за те, щоби Господь дарував мир цій багатостраждальній землі та в залученні віруючих до цієї одноголосної молитви». «Далі – гуманітарний аспект, насамперед, через Карітас та дієцеції, що залучені, разом з багатьма інституціями, в приймання біженців, які прибувають з України», – мовив кардинал.

Врешті, як зауважив Державний Секретар Святого Престолу, «існують також ініціативи, точніше, готовність до ініціатив, на дипломатичному рівні». «Вже є різні спроби, що відбуваються в світі, й ми готові долучитися, якщо вважатиметься, що наша присутність і наша діяльність може допомогти, ми на місці. Я думаю, що тепер, перш усього, потрібно зупинити зброю, зупинити бої, та, насамперед, запобігти ескалації. А першою ескалацією є вербальна. І коли починається вживання певних слів, певних виразів, це лише нагнітає та веде, я б сказав, природно, непомітно, до застосування зовсім інших засобів, якими є смертоносна зброя, яку тепер бачимо в дії в Україні», – сказав він.