Кардинал Паролін: якщо є добра воля, то мир можливий
  • Срд, 23/03/2022 - 10:53

Спілкуючись із журналістами після інавгурації нового осередку ватиканської педіатричної лікарні «Bambino Gesù» в Пассоскуро поблизу Риму, Державний Секретар Святого Престолу знову наголосив на готовності Святого Престолу зробити свій внесок посередництва в переговорах з метою припинення війни в Україні.

У вівторок, 22 березня 2022 р., в містечку Пассоскуро, розташованому на березі Тірренського моря, кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, взяв участь в інавгурації нового осередку ватиканської педіатричної лікарні «Bambino Gesù», призначеного для надання паліативної опіки маленьким пацієнтам. Там, серед інших дітей, є також п’ятеро дітей з України із дуже важкими захворюваннями.

«Ці українські діти, що тут перебувають, показали нам деякі фото. Це дійсно неприйнятна річ… Через задуми невідомо якого характеру, наслідки оплачують люди, і то найслабші та найбеззахисніші», – сказав кардинал Паролін, спілкуючись із журналістами.

Відповідаючи на запитання про події в Україні, Державний Секретар сказав: «Думаю, що всі ми приголомшені тим, що трапилося і тим, що діється, не знаючи, які можуть бути перспективи на майбутнє, сподіваючись, що вдасться покласти край цьому винищенню, я насправді вважаю, що це винищення, і що вдасться, насамперед, спинити війну та розпочати переговори, які зможуть знайти вирішення».

«Ми вже неодноразово це сказали, про це говорив і Святіший Отець, і я також це повторюю, що завжди існує можливість знайти вирішення, таке вирішення, яке буде почесним для всіх. – додав він. – Достатньо мати добру волю, щоб це зробити. Я думаю, що в цьому випадку потрібно багато доброї волі. Альтернативою є війна, альтернативою є насильство, альтернативою є загиблі. Ми наполягаємо та тому, щоби були переговори й ми готові, мірою того, як сторони вважатимуть можливим заручитися також і нашою співпрацею, допомогти завершити цю війну».