Кардинал Пелл: Євангеліє допомогло мені пережити важкий час ув'язнення
  • Срд, 17/06/2020 - 13:42

Моє перебування у в’язниці зміцнило моє християнське переконання про спасенну силу страждань, – сказав кардинал Джордж Пелл в одному зі своїх перших публічних виступів після звільнення. Колишній митрополит Сіднея взяв участь у реколекціях для Австралійського товариства католицьких студентів. Він говорив про страждання та про те, як витривати у вірі під час важкого випробування.

Кардинал Пелл провів у в'язниці 13 місяців. Його звинувачували у домаганні  неповнолітніх хористів. 7 квітня його виправдали одноголосним рішенням Верховного Суду.

Австралійський кардинал, господар Всесвітніх днів молоді в Сіднеї, визнав, що це було важким і неприємним досвідом, в якому допомогла віра. У в'язниці він був переконаний, що послання про відкупительну силу страждань справджується на практиці. «Не в тому сенсі, що завдяки цьому мене виправдали, але християнське вчення допомогло мені витривати», – пояснив кардинал Пелл.

Він визнав, що були й інші природні чинники, які допомогли йому під час ув'язнення. Вони можуть бути корисними для всіх, коли доведеться зіткнутися зі стражданням, жалобою або болісною втратою. У таких ситуаціях важливими є робити фізичні вправи, уникати великої кількості алкоголю, здорово і регулярно харчуватися, спати певну кількість годин та прокидатися  в один і той самий час. Кардинал Пелл додав, що ця рутина допомогла йому у в’язниці і було б добре, якби кожен міг цього навчитися якнайшвидше. Таким чином легше протистояти складними життєвими викликами, – додав кардинал Пелл під час ре колекцій для австралійської молоді.