Кардинал Пелл про серйозне занепокоєння на Синоді
  • Втр, 13/10/2015 - 11:53

Кардинал Джордж Пелл через свого прес-секретаря підтвердив, що багато отців Синоду висловили занепокоєння із приводу складу комітету, що редагує Заключний Звіт XIV Звичайної Генеральної Асамблеї Синоду Єпископів, що відбувається у Римі.

Префект Секретаріату з Економічних питань і один із  9 членів Ради Кардиналів, що допомагають  Папі щодо реформи Римської Курії та управління Вселенською Церквою, додав, що багато отців і надалі занепокоєні процедурою представлення їм Заключного Звіту для обговорення і голосування. Вранці 24 жовтня він має бути представлений для обговорення, а в другій половині дня для голосування. У заяві йдеться, що багато кардиналів підписали 5 жовтня лист до Святішого Отця, висловивши стурбованість щодо цього питання. Зазначається, що лист до Папи мав приватний характер і повинен таким залишитися, а у повідомленнях ЗМІ помилково подається як його зміст, так і список підписантів (4 із згаданих у засобах масової інформації заперечують, нібито вони підписали вказаний лист).

На думку кардинала Пелла, немає жодної можливості зміни вчення Церкви щодо необхідних умов, потрібних для прийняття Святого Причастя, хоча деякі кола (що представляють меншість) прагнуть змінити вчення Церкви з цьому приводу.