Кардинал Пелл застерігає від нападів диявола
  • Птн, 12/09/2014 - 16:03

Кардинал Джордж Пелл застерігає проповідників від атак диявола. На його думку, вони неминучі, тому що через євангелізацію ми відкрито протистоїмо сатані. Австралійський кардинал нагадав, що Папа Франциск повністю відновив тему диявола до публічного навчання.
Кардинал Пелл взяв участь в урочистому відкритті нової школи євангелізації і погодився опікуватися нею. Вона називається школа Благовіщення, а свій осередок вона має у бенедиктинському абатстві в графстві Девон, Англія. За словами кардинала Пелла, це дуже хороше розташування. Бенедиктинці відомі витривалістю, а це дуже важливо для того, щоб пережити нинішню кризу Церкви. Зростає кількість людей, які відкрито невіруючі, християни стали меншістю. Старі рани, що виникають у результаті первородного гріха, знову відкриваються завдяки легкодоступним наркотикам, порнографії в інтернеті або легким абортам – сказав австралійський кардинал.
Він зазначив, що майбутнє Церкви важко передбачити. Відомо тільки, що Церква буде іншою, ніж зараз. Багато згромаджень перестане існувати, в Китаї буде жити найбільша християнська спільнота. Католицьке життя не перестане нас дивувати, а бенедиктинці, звичайно, виживуть – запевнив кардинал Пелл.
Нагадаємо, що колишній митрополит Сіднею у липні за наказом Папи Франциска переїхав до Ватикану, де він відповідає за фінанси. Він також є членом дев'ятиособової ради кардиналів, яких призначив Папа для реформи Римської курії і Вселенської Церкви.