Кардинал піддав критиці політику США щодо дітей-мігрантів
  • Срд, 23/07/2014 - 18:05

Гондураський кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга, координатор Ради Кардиналів для допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою, розкритикував політиків США за їх негативне ставлення до дітей-мігрантів. Є політики, які звинувачують дітей у тому, що вони приносять у Сполучені Штати хвороби, яких там ніколи досі не було, цитує газета "La Tribuna" Архиєпископа Тегусігальпи. Це призводить до таких явищ, як анти-емігрантські марші протесту, один з яких стався нещодавно в Лос-Анджелесі. Діти є безневинними жертвами обставин. Вони заслуговують поваги і підтримки, наголосив кардинал.

Єрарх зажадав жорсткіших заходів для торговців дітьми. Вони вимагають від сімей, які перебувають у важкій ситуації, великі суми грошей взамін на забезпечення кращого майбутнього для їхніх дітей, а потім прирікають неповнолітніх на самотню подорож через кордон зі Сполученими Штатами. Від американських єпископів кардинал дізнався, що прикордонники США отримують гроші від контрабандистів. Тому тут можна говорити про існування "феномена подвійних стандартів", переконаний кардинал.

Минулого тижня в Мехіко проходила велика конференція з проблеми дітей-мігрантів, які переходять поодинці кордон зі Сполученими Штатами у пошуках кращого майбутнього. Її організувало міністерство закордонних справ Мексики спільно зі Святим Престолом. У своєму посланні до її учасників Папа Франциск назвав дитячу міграцію "гуманітарною проблемою", що вимагає термінового втручання.