Кардинал-префект: цей Синод важливий для нашого майбутнього
  • Суб, 03/10/2015 - 15:28

Кардинал Герхард Людвіг Мюллер застерігає перед засобами масової інформації, які нав'язують громадській думці гендерну ідеологію . За словами префекта Конгрегації Віровчення сьогодні можна говорити про медіа-тоталітаризм. По відношенню до суспільства ЗМІ поводяться диктаторськи. Ідеологія, яку вони нав'язують, призводить до повної деградації людини, має важкі наслідки для дітей, молоді та шлюбів.

У цьому контексті Церква повинна захищати гідність людини, яка має свою основу  в Бозі Творці, котрий дає нам свою милість і все необхідне для досягнення природного і надприродного щастя, в царстві вічного життя, сказав кардинал Мюллер. На його думку, особливо важливим тут буде Синод єпископів, який починається у Ватикані 4 жовтня 2015.

"Святіший Отець завжди підкреслював важливість сім'ї та шлюбу, які є основним осередком суспільства і Церкви", - нагадав німецький кардинал. Він висловив сподівання, що Синод займе чітку позицію щодо сакраментальності і святості шлюбу. Адже шлюб - це не просто людський ідеал, а дар Божий. «Не можна практикувати теології, яка є католицькою, не беручи до уваги всі догмати Церкви про таїнство шлюбу. Не можна релятивізувати шлюбу як таїнства", - підкреслив префект Конгрегації віровчення і висловив сподівання,"що дискусії на Синоді не стануть поверхневими, а будуть ґрунтуватися на глибокому розумінні вчення Ісуса, Старого і Нового Завіту, а також автентичної інтерпретації Одкровення через вчення Церкви. Це, за словами кардинала, основні умови плідності синодальної дискусії. Нинішній Синод дуже важливий для майбутнього не тільки родини, але й Церкви, вважає префект Конгрегації віровчення.