Кардинал про унікальність Всесвітніх днів молоді в Ріо-де-Жанейро
  • Чтв, 11/07/2013 - 17:14

Про особливий характер Всесвітніх днів молоді в Ріо-де-Жанейро розповів кардинал Станіслав Рилко, головний організатор форуму з боку Святого Престолу. Він нагадав, що саме Латинська Америка стала господарем перших Всесвітніх днів за межами Риму. Це сталося 1987 р., коли захід відбувся в аргентинському Буенос-Айресі. Символічно, на думку голови Папської Ради у справах мирян, що нинішня зустріч відбуватиметься під головуванням першого латиноамериканського Папи.

Встановлення Всесвітніх днів молоді кардинал назвав "великим пророчим вибором" бл. Івана Павла II. Понтифік дав старт духовній пригоді, в якій беруть участь до сьогодні мільйони молодих людей з усіх континентів. Саме цей форум став місцем народження багатьох священичих та монаших покликань. Дні молоді, на думку кардинала Рилко, спростували кліше щодо сучасних молодих людей, поширені засобами масової інформації, і підтвердили, що юнаки та дівчата мають спрагу цінностей і глибоко шукають сенс життя, шукають відповідей на фундаментальні питання про життя і знаходять їх у Христі та в Церкві. "За останні двадцять п'ять років Всесвітні дні молоді стали потужним інструментом євангелізації", – зазначив єрарх.

Голова Папської Ради у справах мирян нагадав, що Папа Франциск від початку свого понтифікату налагодив хороший контакт з молоддю, через просту і безпосередню мову, яка зворушує серця і будить совість. Тому молоді люди дуже чекають його в Ріо-де-Жанейро.

Структура програми цьогорічних Днів молоді схожа на попередні. Але, на думку кардинала, потрібно розуміти, що зміна культурних умов і релігійних традицій, через зміну країн, де відбувається подія, змінює її загальний клімат, надаючи їй неповторність та унікальність.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va