Кардинал П'яченца: Папа турбується про виховання майбутніх священиків
  • Нед, 27/01/2013 - 00:00

Свідченням "великої уваги Святішого Отця до виховання священиків" назвав кардинал Мауро П'яченца рішення Бенедикта XVI передати управління духовною семінарією в компетенцію Конгрегації у справах духовенства. Крім того, єрарх вважає, що це рішення повністю відповідає програмі реформування сфери підготовки духовенства, закладеної ще II Ватиканським Собором. Цитуючи слова декрету "Optatam totius", кардинал П'яченца нагадав, що "бажане оновлення всієї Церкви залежить, в більшій частині, від священичого служіння". "У цьому контексті, я думаю, що можна інтерпритувати рішення Папи, (...) як крок на шляху виконання цієї соборної пропозиції", - вважає префект Конгрегації у справах духовенства. Він дав інтерв'ю сьогоднішній "L'Osservatore Romano".

 

Рішенням додати нові компетенції Конгрегації у справах духовенства, Папа передав їй турботу про священнослужителів від моменту розпізнавання ними покликання через навчання в семінарії і протягом усього їхнього священичого служіння. «Тривалість виховання є пріоритетною в будь-якій сфері, тим більше церковної", - підкреслив кардинал П'яченца.

 

Говорячи про свої плани щодо семінарійної підготовки, єрарх відзначив важливість поглиблення знань про зміст документів II Ватиканського Собору, особливо присвячених священству; роботі над духовними, людськими та культурними рисами майбутніх священиків. Він нагадав про прохання одного молодого учасника Синоду з нової євангелізації, готувати священиків "високої якості" - здатних наближати Христа своїми словами і життям

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va