Кардинал Равазі про "вісім способів" активізувати контакти Папи з регіонами
  • Чтв, 18/04/2013 - 21:11

Папа Франциск "реалізує чудову формулу кожного процесу комунікації, коли суб'єкт і послання відповідають один одному", – сказав кардинал Джанфранко Равазі на зустрічі з австрійськими журналістами 15 квітня. Глава Папської Ради з культури зазначив, що Церква, як відомо, завжди потребує богословського змісту. На його думку, Бенедикт XVI у своєму навчанні виходив ніби зверху, від принципів, а Франциск робить зворотне, він починає знизу, і звідти веде до цих великих принципів.

Багато запитували, як це можливо, що Конклав, – "збори консервативних і старих кардиналів" –, з іронією зазначив єрарх,  – зробив "такий несподіваний вибір". На його думку, причина в тому, що більшість кардиналів є керівниками єпархій і точно знають, які там є потреби. А кожен Папа у певному сенсі є такою відповіддю на хвилюючі запитання. Кардинал Равазі зазначив, що Франциск – це символ знищення дистанції між людьми. Про це свідчать його несподівані телефонні дзвінки до багатьох людей різного рангу. "Папа є, безумовно, фігурою сакральною. Але коли він піднімає слухавку – він просто людина", – звернув увагу ватиканський єрарх.

Як повідомляє Радіо Ватикану, кардинал Равазі назвав "добрим кроком" створення нової кардинальської консультативної групи при Папі. Це "вісім способів" активізувати контакти з регіонами, сказав ватиканський єрарх, пославшись на кількість членів групи. Незабаром він чекає конкретних змін. "Це добре, що все це відбулося, тому я вважаю, що Римська Курія буде реформована", – заявив кардинал.