Кардинал Равазі засудив культ "Свята смерть"
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

"Це блюзнірський культ, а не релігія", – так кардинал Джанфранко Равазі висловився щодо культу "Santa Muerte" (Свята Смерть), широко поширеному в Мексиці, що полягає в поклонінні однойменному божеству, яке персоніфікує смерть.

 

Його пропаганду часто пов'язують з кримінальними колами торговців наркотиками. Виступаючи в Мехіко після зустрічей в межах ініціативи "Двір язичників", які відбувалися тут 8-9 травня, кардинал назвав такі практики "антирелігійними". "Релігія служить життю, а тут є тільки смерть. Недостатньо надати релігійну форму, щоб щось стало релігією. Це – блюзнірство ", – підтвердив голова Папської Ради з культури.

 

Кардинал скерував чіткий сигнал насамперед до молоді країни, де тільки за останні 6 років 70 тис. людей стали жертвами наркотрафіку; "мафія, торгівля наркотиками і організована злочинність не мають релігійних аспектів, не мають нічого спільного з релігією, навіть якщо використовують образ Святої смерті ", – наголосив ватиканський Єрарх.

 

Прихильники "Santa Muerte " вважають, що молитви, звернені до Смерті, здатні виконувати бажання. З цією метою зводяться каплиці, статуї божества і відбуваються жертвопринесення, а найбільш фанатичні представники культу іноді навіть роблять ритуальні вбивства на честь "Santa Muerte". Мексиканська влада останніми роками різко виступає проти поширення культу смерті.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va